top of page

ХIIІ Всеукраїнський фестиваль Різдвяних піснеспівів


Всім відомо, що Різдво Христове — велике християнське свято, день Народження Ісуса Христа, Спасителя світу і Відкупителя людей з полону гріха. Свято Різдва Христового вважається другим після Пасхи (Великодня) великим святом, хоча у багатьох католицьких країнах народне благочестя досі відводить йому головне місце серед свят.


Споконвіку існував у нашому народі гарний звичай бажати один одному і господарям щастя-здоров'я, многих літ і всяких статків у хаті і родині. Вже по Святій Вечері українці починали ходити по хатах, піснями та відтворенням побутових сценок поздоровляли господарів, їхніх дітей та вінчували їм злагоду й достаток.


З метою збереження і розвитку різдвяних традицій України, підвищення духовно-культурного рівня населення, посилення ролі народної творчості, літератури, мистецтва у формуванні світогляду та естетичних смаків молодого покоління та суспільства загалом, учні та вчителі Тарасівського НВК вперше взяли участь у ХIIІ Всеукраїнському фестивалі Різдвяних піснеспівів та підготували відеовітання https://www.youtube.com/watch?v=6x8OMMyYafg


bottom of page